Alt græs er grønt - men noget græs er mere grønt end andet

Vidste du, at du skal bruge langt mindre tid og færre penge på pleje og vedligehold af din græsplæne, når du anlægger eller eftersår den med de helt specielle Quick Action® græssorter?

Det er win-win for både dig og miljøet!

✔️ Spar tid og penge på vedligehold
✔️ Kommer sig hurtigere efter tørke
✔️ Flottere, grønnere græstæppe

Du finder Quick Action® i Turfline® græsfrøblandingerne.

I Danmark er tørre perioder (særligt om foråret) blevet mere almindelige, og derfor er det vigtigt, at græsplænerne tilpasses de nye klimaændringer. Her spiller græsplanternes rødder og evne til at tolerere tørke en kæmpe rolle.

Hvad sker der under jordoverfladen?

Rødderne på Quick Action® græssorterne vokser hurtig. Det er vigtigt, fordi det hjælper græsplanterne med at etablere sig hurtigere, og fordi det giver stærkere planter. Quick Action® græssorterne har desuden et kraftig rodnet. Det spiller en vigtig rolle under tørke, fordi det gør planterne i stand til at optage vand selv i dybe jordlag (under 0,5 m).

Husker du det meget tørre forår i 2020? Her undrede du dig måske over, at nogle græsplæner var mere grønne end andre? Havde det været muligt at lave et tværsnit af græsplænen, ville du have set, at de grønne plæner  havde kraftigt rodnet og var i stand til at optage vand og næring bredere og dybere end almindelige græsplæner. Quick Action®s fantastiske rodstruktur giver altså din græsplæne et stærkt fundament, og det giver dig et flottere græstæppe, som kræver færre reparationer og mindre vedligehold f.eks. efter en tør periode.

Et kraftigt rodnet gør græsplanterne i stand til at optage vand og næring bredere og dybere. 

Hvad sker der over jordoverfladen?

Det er ikke kun under jordoverfladen, at Quick Action® laver grøn magi. Ved lange perioder uden regn, tilpasser Quick Action® sig, og kan gå helt i dvale. Græsplanterne minimerer simpelthen deres aktivitetsniveau (f.eks. vækst) for på den måde at beskytte sig selv. De øger bl.a. vokslaget på bladene, som indkapsler fugtigheden i planten, så de kan overleve tørken.

Du vil derfor opleve, at Quick Action® græsplæner holder sig grønnere længere tid under tørre perioder, og at de vil klare en tørkeperiode bedre. Det minimerer dit arbejde med at få græsplænen tæt og grøn igen. 

Ingen græsfrø kan spire uden fugt. Du kan altså ikke forvente, at nysåede græsblandinger med Quick Action® vil spire, hvis de sås i en tørkeperiode (vent på regn, så skal de nok spire). Til gengæld kan du forvente at få en flottere og grønnere Quick Action græsplæne efter tørre perioder. 

Du finder Quick Action® i Turfline® græsfrøblandingerne.

Følg Græsdoktoren på facebook og få gode råd og tips til pleje af græsplænen: